De digitale marketingwereld verandert razendsnel, met bijvoorbeeld geavanceerde technologieën die ons inzicht geven in gebruikersgedrag. Van gedetailleerde heatmaps tot de revolutionaire impact van kunstmatige intelligentie (AI), de manier waarop we leads genereren en vooral opvolgen verandert dan ook continu.

De rol van AI in leadopvolging

In het huidige online marketing landschap is AI niet meer weg te denken uit onze toolkit. Met tools, zoals Leadinfo, kunnen we diepgaand analyseren welke acties potentiële klanten ondernemen op een website, van de bezochte pagina’s tot de duur van hun bezoek. Deze inzichten stellen ons in staat om leads niet alleen te identificeren maar ook te kwalificeren op basis van hun gedrag.

Voorheen was het taggen en kwalificeren van leads een tijdrovend handmatig proces. Leadinfo transformeert dit proces door AI in te zetten voor het automatisch segmenteren van leads, waardoor het opzetten van gerichte (en leadopvolgende) onlinecampagnes, zoals op LinkedIn, aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

Automatisering in leadopvolging

Stel je voor: een bezoeker landt op je website en wordt onmiddellijk herkend door Leadinfo. Afhankelijk van de interactie of feit – bijvoorbeeld het bezoeken van een pagina over “WordPress ontwikkeling of het wonen in een bepaalde regio” – wordt automatisch een relevante tag toegekend, zoals “WordPress” en “Gelderland”. Dit systeem zorgt voor een duidelijke indeling van potentiële leads, waardoor je marketinginspanningen doelgerichter en efficiënter worden.

Deze methode lijkt misschien arbeidsintensief, maar dankzij AI en automatisering is het een eenmalige instelling. Leadinfo neemt namelijk vervolgens het zware werk over door automatisch te bepalen welke leads potentie hebben voor opvolging, gebaseerd op criteria zoals branche, eerder toegekende tags en engagementniveau(‘s).

Leadinfo bepaalt automatisch de potentie van een lead op basis van bezoekereigenschappen.

Leadinfo’s nieuwe integratie met LinkedIn

Een recente update van Leadinfo maakt het nog eenvoudiger om leads direct naar LinkedIn te exporteren voor gerichte opvolging. Deze functionaliteit biedt de flexibiliteit om je doelgroep zo specifiek mogelijk te maken, waardoor je advertenties kunt richten op de meest relevante prospects. Specifieke leads kunnen namelijk automatisch in specifieke LinkedIn-doelgroepen geplaatst worden.

Het resultaat? Een volledig geautomatiseerd traject van leadgeneratie tot opvolging: een prospect bezoekt je site, wordt gekwalificeerd op basis van interactie, automatisch getagd en vervolgens toegevoegd aan een gewenste specifieke LinkedIn-doelgroep voor verdere marketingacties.

Sneller en slimmer leads opvolgen met AI

Digitale marketing ontwikkelt zich razendsnel. AI staat aan de voorhoede om ons te helpen met het sneller en slimmer opvolgen van online leads. Door gebruik te maken van geavanceerde tools zoals Leadinfo, kunnen we nu inzichten verkrijgen die voorheen ondenkbaar waren, van gedetailleerd gebruikersgedrag tot het automatisch kwalificeren van leads. Dit alles resulteert in een gestroomlijnde, effectieve aanpak van leadopvolging, waardoor we onze marketinginspanningen kunnen verscherpen en onze doelgroepen met precisie kunnen bereiken.

Deel dit artikel met je collega's of vrienden!

Starten met zoekmachine adverteren?

Wil je graag starten met zoekmachine adverteren, of wil je bestaande campagnes laten optimaliseren? Onze SEA-expert helpt je graag met het behalen van zo veel mogelijk resultaat!

Andere vraag?

Heb je nog andere vragen of advies of hulp nodig bij technische B2B-marketing issues? Neem gerust contact met ons op via de mail of per telefoon.