Uitdagingen MKB bij Online Aanwezigheid

Of het nu gaat om traditionele marketing of online marketing – het inzetten ervan is van belang om in contact te komen met klanten en omzetdoelen te behalen. Voor MKB-bedrijven ligt hierin een uitdaging. Vaak is er een gebrek aan tijd of weten MKB’ers niet zo goed waar ze moeten beginnen. Bij Factrics begrijpen we deze obstakels maar al te goed, aangezien we regelmatig zien dat MKB’ers hiermee te kampen hebben.

Een uitdaging voor MKB’ers

Als MKB bedrijf heb je vaak niet de middelen om een groot marketingteam in dienst te nemen. Om zelf aan de slag te gaan met een marketingaanpak kan een complexe en tijdrovende zaak zijn. Het alternatief is vaak het aanwerven van één marketeer die alle marketing onder de arm moet nemen. Hoewel dit kosteneffectieve optie lijkt, brengt het zijn eigen set met uitdagingen met zich mee. Deze aangewezen marketeer moet als een ware ‘schaap met vijf poten’ figureren, verantwoordelijk zijn voor alles van social media tot SEO. Deze grote verantwoordelijkheid kan snel leiden tot overbelasting en een gebrek aan specialisatie.

Deze combinatie van gebrek aan tijd, budget en middelen kan een echte uitdaging voor MKB’ers vormen die graag hun online aanwezigheid willen versterken of verder uitbouwen.

Een marketingcollega op afstand

Bij Factrics geloven we dat het voor ieder bedrijf mogelijk is om de online transitie te maken, ook voor klein- en middenbedrijven. We begrijpen dat één sleutel niet alle deuren kan openen. Daarom bieden we MKB bedrijven een complete sleutelbos aan specialisten die klaarstaan om maatwerkoplossingen te bieden. We helpen onze klanten om vindbaar te zijn, een krachtige online marketingaanpak te realiseren en daarmee klaar te zijn voor de veranderende markt.  Plus uiteindelijk meer omzet en leads.

Waarom Factrics?

  • Expertise
    Ons team bestaat uit een gevarieerde groep van specialisten met diepgaande kennis op verschillende gebieden van online marketing. Van ervaren SEO-experts die jouw website kunnen optimaliseren voor betere zichtbaarheid in zoekmachines, tot creatieve content marketeers die boeiende en relevante inhoud kunnen creëren die jouw doelgroep aanspreekt.

  • Resultaatgericht
    Bij Factrics zijn we gefocust op resultaten. We meten ons succes aan de hand van jouw succes. Als marketingcollega op afstand bieden wij flexibele online marketing support met een plan van aanpak op maat. Hierbij heb jij altijd inzicht in acties, planning en voortgang en zijn we transparant in onze werkzaamheden en tijdsbesteding.

  • Kosteneffectief en flexibel
    In tegenstelling tot het aannemen van meerdere fulltime medewerkers, bieden wij een schaalbaar model dat past bij jouw budget. Wij begrijpen dat MKB-bedrijven vaak behoefte hebben aan flexibiliteit en daarom werken wij niet met vaste contracten. Wij vinden het belangrijk om te werken op basis van resultaten.

Maximaliseer jouw online zichtbaarheid

Door te kiezen voor Factrics als marketingcollega op afstand, krijgt jouw MKB-bedrijf toegang tot de voordelen van een volledig marketingteam, zonder de gebruikelijke kosten en uitdagingen die hiermee gepaard gaan.

Deel dit artikel met je collega's of vrienden!

Starten met zoekmachine adverteren?

Wil je graag starten met zoekmachine adverteren, of wil je bestaande campagnes laten optimaliseren? Onze SEA-expert helpt je graag met het behalen van zo veel mogelijk resultaat!

Andere vraag?

Heb je nog andere vragen of advies of hulp nodig bij technische B2B-marketing issues? Neem gerust contact met ons op via de mail of per telefoon.