De uitdaging bij Homburg Holland

Homburg Holland BV is een grote speler in de precisie landbouw en produceert machines die over de hele wereld gebruikt worden. Maar hoe bereik je de dealers, loonbedrijven en akkerbouwers in het buitenland? Dat begint met een goede online marketing aanpak met goede content, heldere proposities, een vindbare website in Google en gerichte B2B campagnes. Factrics ondersteunt Homburg Holland hierin al jaren.

Door de stevige groei die Homburg doormaakt, groeit de behoefte aan marketing medewerkers in het eigen team. Ook daarin ondersteunen we door een trainee op te leiden voor Homburg, die na een jaar online marketing traineeship bij Homburg aan de slag gaat.

Activiteiten

Via social media bereiken we de potentiële klanten en werken we aan het verhogen van bekendheid. Door het verhogen van vindbaarheid in Google weten we relevante bezoekers om te zetten in concrete aanvragen en verkopen.

Search Engine Optimization

Een gerichte SEO aanpak heeft gezorgd voor een flinke stijging in relevant verkeer, we optimaliseren continu op basis van monitoring en analyses van het resultaat. Door de juiste zoektermenstrategie bereiken we meer potentiële klanten in binnen- en buitenland die op zoek zijn naar de machines die Homburg ontwikkelt en produceert.

Search Engine Advertising

De landbouwmachines waarvoor wij de campagnes verzorgen zijn zeer seizoensgebonden. We zetten gericht Google Ads in om de doelgroep, die op zoek is naar de oplossing, te informeren over de machines voor Homburg. Effectieve en seizoensgebonden campagnes met mooi resultaat.

Social Mediamarketing

Met goed gerichte campagnes bereiken we de gebruikers en beslissers in het buitenland met heldere communicatie over de machines van Homburg. Gericht op het verhogen van bekendheid om de daarmee de verkoop en aanvragen via het dealernetwerk te verhogen.

Content en conversie optimalisatie

Goed online resultaat begint bij heldere content en proposities. We ondersteunen Homburg met een goede content marketing aanpak en testen en analyseren conversie om dit waar mogelijk verder te optimaliseren. Een heldere website waar potentiele klanten vinden wat ze zoeken.

Het resultaat

Een sterke online marketing aanpak voor Homburg Holland. Meer bekendheid onder de juiste doelgroep, groei van leads en prospects en een stijging van websitebezoeken en verkoop.

Wat zegt de klant?

“Jullie no nonsense aanpak en vriendelijke houding ervaren wij als zeer prettig. Onze eigen medewerkers blijven doen waar ze goed in zijn en jullie vullen aan waar we te kort schieten.”

Abeltje van Vliet
Marketing Manager – Homburg Holland