De uitdaging bij Spelsberg

Spelsberg wilde de eerste stappen zetten in een goede online marketing aanpak met als doel het verhogen van bekendheid, website verkeer en een stijging van klanten voor maatwerk dienstverlening.

Spelsberg_Case-Study

Activiteiten

We hebben dit vertaald naar een effectieve online marketing aanpak en hebben o.a. de volgende zaken gerealiseerd

Search Engine Optimization

Een gericht SEO aanpak heeft gezorgd voor een flinke stijging in relevant verkeer. Door de juiste zoektermenstrategie en contentaanpassingen weten we meer bezoekers naar de website te realiseren. Relevant verkeer, wat tot meer aanvragen leidt.

Search Engine Advertising

Met heel gerichte campagnes realiseren groei van websitebezoekers, gebruikers en beslissers in het dealerkanaal en bij de eindklanten. Gericht op het verhogen van bekendheid om de daarmee de verkoop en aanvragen via het dealernetwerk te verhogen. Daarnaast realiseren we groei in directe aanvragen voor maatwerk.

Emailmarketing

Meer groei realiseren door gericht inzet van (email) marketing automation. Email marketing is het kanaal om de klantwaarde verder te verhogen. We zijn gestart met een aantal email marketing (automation) trajecten om de relatie met de klanten verder te verstevigen en om accountmanagement verder te ondersteunen. Heel gericht communicatie voor meer bekendheid van de producten en dienstverlening en extra slagkracht voor sales en marketing!

Leadinfo

Met Leadinfo brengen we de in kaart welke bedrijven Spelsberg bezoeken. We brengen automatisch de interesse in kaart en monitoren de bron. Voor accountmanagement een uitstekend middel om gericht klanten en potentiële klanten te benaderen.

Het resultaat

Een goede online marketing aanpak voor Spelsberg. Meer bekendheid onder de juiste doelgroep, groei van leads en prospects en een stijging van websitebezoeken en verkoop van maatwerk.

Wat zegt de klant?

“De samenwerking met Factrics verloopt erg soepel, met duidelijke antwoorden, zodat ik zelf ook weet waarom iets gebeurd. De resultaten van onze online prestatie zijn gestegen door de samenwerking met Factrics. Je kunt met Factrics ook alle kanten op in de samenwerkingen, sparren op strategisch niveau, maar ook ondersteuning op operationele zaken. Erg prettig om voor alles bij één partij terecht te kunnen.”

Linda van Moosdijk
(Interim) Marketing Manager – Spelsberg